divendres, 15 d’agost del 2008

Un any de vampiriadeprofundis

El meu interès pel vampir es desprèn d’una profunda afecció a la literatura fantàstica i de terror que es va desfermar ara farà ja uns 25 anys.

Va ser la Antología del cuento de terror a càrrec d’en Rafael Llopís la que em va permetre fer un recorregut endreçat pel gènere i conèixer una immensa quantitat d’autors com ara Arthur Machen, Algernon Blackwood, Agustín Pérez Zaragoza Godínez, Matthew Gregory Lewis, H.P. Lovecraft, Horatio Walpole, Henry James, etc. que, a banda d’ensenyar-me més sobre els moments històrics a la literatura del que em varen ensenyar a l’escola, em van fer passar les millors estones i em mostraren una veritable galeria fúnebre d’espectres i ombres sangonoses des de les quals va emergir, seductor, excitant, provocador...el nostre vampir.

Tot això per explicar que no sóc una persona obsessionada amb el tema dels vampirs...encara que, bé...darrerament potser una mica més..., s’entén...

...Val!! és evident que m’agrada el personatge i m’interessa tot allò que es crea al voltant d’aquest ésser tan fascinant, però ja feia temps que no em dedicava a una recerca tan exhaustiva com des de que he adquirit un compromís amb aquest blog.

Així doncs, ara fa un any de vampiriadeprofundis i vull agrair al
meu amic i company espiritual (espirituós?) mkl la seva invitació i assessorament per a fer provatures en aquest mitjà de comunicació abans de donar-li una funció diguem-ne... més professional.

També vull reconèixer a Audbrey, Carmilla, i a Ragnarok la seva constància en visitar-me i, a més, deixar comentaris, aspecte hipermotivador com bé saben tots aquells i aquelles que porten un blog.

Una mossegadeta també per a la Sara M. Grimaldi, en Dr. Fan HellThink, Xavi, Mary, Blake, Hecate, Antitot, Ferran, Lena i Joan per seguir la pàgina.

Una salutació especial a en Javier Arries i a Fernando Gómez per la seva senzillesa i simpatia de les quals n’he fruït tant com de la seva magnífica obra.

I, finalment, el meu agraïment a la Magda per estar atenta a la correcta edició de cada post.

13 comentaris:

  1. Bon i fosc any, doncs, a tu i a tota aquesta gent que ha fet possible el vampiria by dampyr (inclouent-me a mi) ;-).

    ResponElimina
  2. ¡Un año de vampiriadeprofundis! ¡Felicidades para la página, felicidades para su creador, y felicidades para los que la hacen posible! Descorchemos una botella de cava balcánico (si no existe habrá que patentarlo), y brindemos a la salud de esta página magistral,... ¿ó quizá deberíamos brindar con bloody marys? ;-)

    En serio, enhorabuena por tan buen trabajo, y gracias por vuestra cálida hospitalidad que se respira entre estas páginas amigo Dampyr y compañía.

    ResponElimina
  3. Elevo mi copa (al final un whisky...un Bladnoch del 87 con unos matices rojizos ciertamente interesantes...) y me uno al brindis amigo Javier y amigo mkl y nos deseo a todos un año más upíricamente interesante, plagado de buenas lecturas y visionados.

    ResponElimina
  4. Deus conèixer Pep Blay, oi? Gràcies per gronxar-te del trapezi.

    ResponElimina
  5. Felicitats Dampyr!

    Continua alimentant als assedegats amb l'elixir dels teus posts... Jo et segueixo en silenci, en la foscor, en la distància... Però pròxima en el pensament.

    Una mossegada,

    Carmilla

    ResponElimina
  6. Gràcies Carmilla. Faré el possible...
    Per cert, ja saps que una naturalesa com la teva se la juga mossegant un dampyr?

    ResponElimina
  7. Bienvenido Dampyr,
    Increíble cómo pasa el tiempo para los que no vivimos eternamente… parece que fue ayer cuando me invitaste a visitarte por primera vez y ya has cumplido un año!! Felicidades!!

    Para alguien tan fascinado como tu (o más!!), con la figura de “nuestro vampiro”, este blog es un regalo. Gracias por guiarnos en este excitante mundo de tinieblas, misterio y pasiones!!

    Por cierto, me encanta el muñequito que acompaña de los posts “Aedes Albopictus” y “Canícula dampírica”… me recuerda a los “Kidrobots” que vi en NY… podrias guiarme en su búsqueda?

    Gracias!! ;-)

    ResponElimina
  8. Enhorabuena por haber creado una página de referencia dentro de la literatura fantástica y de terror.

    Muchas felicidades.

    ResponElimina
  9. Audbrey, Fernando. Muchísimas gracias a vosotros…

    ResponElimina
  10. Felicitats per aquest any de vampíric blog. Una forta abraçada!
    Lena

    ResponElimina
  11. Un repte i un any... ara a pel segón!!
    Per molts anys.. Nú

    ResponElimina
  12. Gràcies Nú
    ja saps que el darrer post "Lenore", d'alguna manera està dedicat a tu pel teu aniversari... ;-) Fixat en els clips del personatge...

    ResponElimina