dijous, 31 de juliol del 2008

Enriqueta forever




No fa gaire ja vaig comentar al blog el cas de l’Enriqueta Martí, la vampira del carrer Ponent.

Encara que el tema és escabrós pel component que té de fet real, la veritat és que poca cosa s’ha de dir més del que ja sabem. Però darrerament hi ha qui ha brodat el tema i ha produït una novel·la que ve a concloure, sense solapar-se, amb la també fabulosa obra d’en Fernando Gómez, em refereixo a Marc Pastor un escriptor que ens fa creure amb el millor gènere negre escrit en català.

Ara que estem a les portes de les vacances recomano absolutament aquesta novel·la que ens mostra la cara més obscura de Barcelona de la mà de dos inspectors de policia, que res tenen a envejar del mitològic Callahan. Tot al voltant dels fets de l’Enriqueta la qual, a aquest pas, es mereix que aviat li facin una pel·lícula...temps al temps...

Tota l’obra està adobada de diàlegs entre els inspectors on es combina la duresa professional amb una cultura exquisida sobre les principals obres de ficció del gènere fantàstic i de terror...una veritable guia dampyr.

Benvinguda sigui, doncs, La mala dona a aquest espai. Espero que la pugueu fruir
.

2 comentaris:

  1. Quin goig de ressenya! Com m'agrada!
    És cert que volia introduir el vampirisme en la novel·la però des d'una perspectiva més aviat realista. No volia incloure ullals punxeguts i capes de vellut vermell. Però sí volia la decadència i les referències als clàssics.

    És cert, Eastwood hi és present, tant com a Callahan com com a pistoler de Leone.

    Sí que molaria, la peli...

    Molt bon blog!

    ResponElimina
  2. Moltíssimes gràcies Marc.
    La veritat és que m’ho vaig passar d’allò més bé llegint la novel•la, a l’igual que totes aquelles persones amb les que l’he comentat. Un treball rodó!

    ResponElimina