dimecres, 22 d’abril de 2009

Benvinguda Enriqueta

He acabat la lectura de “El Cielo bajo los pies” de l’Elsa Plaza. És aquest un llibre imprescindible per aquells amants de la ciutat i de la seva història… realment un no torna a veure Barcelona igual. La descripció de la ciutat i dels moviments socials i polítics al voltant del 1912 estan fantàsticament exposats per part de l’autora a la qual t’imagines passejant per aquells carrers en el cos de la protagonista (serà l’Elsa una deliciosa vampira, de les de veritat…? Humm…), una periodista abocada a desfer la boira estesa al voltant del cas de l’Enriqueta Martí.

Aquest també és un llibre imprescindible per a aquells que han seguit de prop la història de la vampira del carrer Ponent a partir de les fabuloses novel·les que s’han publicat darrerament. Escrita des de la perspectiva que et dóna el treball de camp i l’anàlisi multivariant, col·loca als mitjans de comunicació de l’època i als cossos reguladors de la societat dins del taüt d’on s’ha extret, prèviament, el malmès cos de l’Enriqueta.

Per a què serveix el vampir realment si no per desviar l’atenció dels antropòfags socials cap a la seva lànguida i enigmàtica figura?

Qui són els veritables xucladors de la sàvia vital?

Benvinguda Enriqueta! Així que aquest punt de vista sobre la teva història pugui ser demà, Sant Jordi, objecte d’intercanvi entre aquelles persones que s’estimen o s’aprecien…

6 comentaris:

 1. Sugerente post, bichearé el libro mañana.

  Me recuerda algo a los libros de Carlos Ruíz Zafón, sobre todo sus obras menores, donde aparecen muñecos mecánicos dotados de vida

  ResponElimina
 2. Aquest és un món que es revela apassionant i, alhora, fa una mica de basarda per als que no hem aprofundit mai. Així que caldrà buscar el llibre i gaudir de la seva lectura. I la foto... delicada!

  ResponElimina
 3. Estic començant el llibre i m'ha enganxat!

  Respecte dels altres llibres que he llegit sobre aquest personatge, "El cielo bajo los pies", crec que pot ser el més fidedigne.. , promet.

  Ah! I la rosa sagnant, meravellosa. Genial la combinació dels dos missatges que desprèn: l'amor i la mort. Llunyans i propers alhora.

  Et desitjo un feliç Sant Jordi, ple d'amor i de...

  ResponElimina
 4. @tic 616. Lluís, el llibre és molt descriptiu. Molt adreçat a persones que gaudeixen de fotografíes en sèpia de la seva ciutat. A mi m’agrada’t especialmente per que l’Enriqueta ja m’és familiar arran de les altres novel•les i, d’alguna manera, se’n fa justicia. Una lliçó del poder dels mitjans de comunicación.

  @Anna, aquest no és un llibre pròpiament de vampirs. Jo crec que t’agradaria, és serios quant a les dades i la historia és captivadora i certa. La descripció del moment et dona una nova forma de veure el present.
  Si vols tastar una mica de la millor literatura de vampirs llegueix “La morta enamorada” de Teophil Gautier. Està a la documentació del blog. És ALTA literatura…exquisit…

  @Carmilla, Sé que aquest és un llibre per a tu i dedicat a la teva manera de contemplar la ciutat. La rosa m’encanta! La mort i la sang, la sang i la vida…és tan dampíricament correcte…!
  També et desitjo un feliç Sant Jordi ple d’alló que més desitgi tant enigmàtic personatge…

  ResponElimina
 5. A veure que ara que ja s'han tornat a quedar buides les llibreríes (au, fins l'any que vé!) em puc apropar a fer les meves compres, que a més d'aquest, en tinc un altre de pendent... i no sé, què faig, veig primer la peli o llegeixo el llibre?

  http://www.laideadelnorte.com/2009/04/20/periferia/

  Impactant la rosa

  ResponElimina
 6. @arati Veu primer la peli. La peli està molt bé, pero el llibre és encara millor...

  ResponElimina