dimecres, 23 de gener de 2008

Estratègies vampíriques
Pensava en una adaptació al cinema d’una novel·la, crec que d’Stephen King, on es veia una nena que rebia les visites d’un amic seu mort anys enrere.

Aquest amic vampíric es presentava per la finestra de la seva habitació, situada al segon o tercer pis de la casa. Cada nit se li apareixia i desplegava tota una estratègia de seducció per tal que li obrís la finestra i el deixés entrar...

A Dràcula, la malaguanyada Lucy és atreta el primer dia pel Comte al jardí de casa seva, on la vampiritza per primera vegada.

Entre les propietats dels vampirs literaris està el fet de poder-se convertir en qualsevol cosa animada o inanimada, sòlida, líquida o gasosa, i així poder penetrar a les cases de les persones que escullen però, i aquí està la gràcia, han de ser primerament convidats a fer-ho. Un cop entren una vegada, ja no necessiten mai més permís... D’aquí una de les causes que expliquen el poder de seducció i fascinació del personatge del vampir.


Interessants les correlacions que es poden establir entre aspectes com aquests i la nostra vida quotidiana oi?
__________________________________________________________________
PS. Lamento haver tardat tant en aquest primer post de l’any, però vaig una mica liat de feina... a veure si torno, almenys, a l'aparició setmanal.


3 comentaris:

 1. El misteri de Salem's Lot va omplir de malsons a tota una generació, amb la primera versió feta per televisió de la novel.la original de King.
  Ells han de ser convidats a entrar, i qui entra a casa seva, ho ha de fer per pròpia voluntat, i afegeix el Dràcula d'Stoker: sense por i deixant part de la felicitat que porta en entrar.

  ResponElimina
 2. La vida quotidiana guarda, certament interessants correlacions amb els aspectes que comentes. La nostra vida, com la des vampirs, pot esdevenir pura estratègia per aconseguir el futur que desitgem. I com els vampirs, els bons seductors dominen l'art de convèncer i atreure els altres amb la paraula o els gests. Gestos com convidar per a ser convidats o regalar per poder penetrar a través del regal a la casa de la persona escollida.
  Sort que a la vida, però, cal afegir-li molts més matisos...!

  ResponElimina
 3. I sort també que, a la vida qüotidana, l'all també funciona com a protector amb aquests pseudovampirs...
  Benvigut(da?) al blog Lena.

  ResponElimina